Fejlesztő Foglalkozás

Kedves Érdeklődő! Nagyon sokféle fejlesztő óra, fejlesztő terápia érhető el manapság. A szülők gyakran egy útvesztőben érzik magukat, hogy vajon melyik mozgásterápia való gyermekük számára. Legyen TSMT, alapozó vagy Ayris? Másszon falra? Milyen lehet az, hogyan működik?

Fontos leszögezni a fejlesztő mászás nem helyettesít semmilyen más terápiát. A mozgásfejlesztő mászás egy hasonló kognitív fejlesztő mozgásterápia, mint egy alapozó terápia csak falon végezzük el a feladatok egy részét, és pihenő időben a földön végezzük el a csecsemőkori nagymozgásokat, amit különböző feladatokkal lehet nehezíteni. A 45 perces óra folyamatos aktivitással telik. Amikor nem mászunk a falon akkor a földön végezzük a gyakorlatokat.

A gyermeki idegrendszer fejletlensége könnyen észrevehető szülői szemnek is.
  • Ha ügyetlenebb társainál
  • Kimaradt a mozgásfejlődésből a kúszás vagy a mászás
  • Nem tud figyelni, szertelen a figyelme
  • Beszédfejlődésében sok a pontatlan hang
  • Nehezen olvas, görcsösen ír
Ezek azok a jelek, amiket könnyen észrevesz a szülő is, hogy valami esetleg nincs rendben és a megfelelő fejlesztésben kell részesíteni a gyermeket. Megfigyelhető, hogy a mozgásfejlesztés által fejlődik a gyermek kognitív képessége is. Egy gondolkodós feladatot mászás közben megoldani különösen hatékony. A terapeutától is nagy figyelmet igényel ez az óra, mivel minden gyerek fejlődéséért egyénileg felel a terapeuta. A csoportok maximálva vannak 5 fővel, egyedi esetekben 6 fővel. Egyéni terápiának számít az 1-2 fős alkalom. Ideálisan heti 2-3 alkalommal lehet elérni fejlődést.