Boulder Edzés

A falmászásban a legegyszerűbb feladattól a legbonyolultabb, legösszetettebb feladatig, találunk magunknak kihívást. Mindenki megtalálja a maga számára elérhető, legmegfelelőbb kihívást a falon.
A falmászó edzéseken a résztvevőket a képességeiknek megfelelő feladatokkal fejlesztjük. A mászók csoportokban "dolgoznak", együtt igyekeznek megbírkózni egy-egy adott feladattal a falon, legyen szó egy könnyebb, vagy egy kitartást igénylő technikailag/fizikálisan nehéz feladatról.

Az edzéseken a mászás mellett nagy hangsúlyt fektetünk a korosztálynak megfelelő képességek fejlesztésére, mind bemelegítő, előkészítő és rávezető gyakorlatok során, mind levezető gyakorlatoknál.

Az edzések bemelegítéssel kezdődnek, amik korosztálytól függően változnak. Képességfejlesztő játékokból, gyakorlatokból, melegítő jellegű mászásból áll az edzés első része.

Az edzés fő része a mászásról szól, ahol a korosztálynak és tudásszintnek megfelelő utakkal találkozunk, melyeket igyekszünk leküzdeni. Az edzés levezető részében a lazítás, elfáradt, megrövidült izmok enyhe nyújtása kap nagyobb hangsúlyt.