Ovis/Kisiskolás Edzés

A falmászás 6 -7 fős csoportokban történik egy számukra kialakított, barátságos környezetben. Az edzés célja, hogy a gyerekek magabiztosan mozogjanak a falon, fejlődjön a térérzékelésük, testképük, valamint, hogy újabbnál újabb akadályokat legyenek képesek leküzdeni, mindezt észrevétlenül játékos feladatokon keresztül. Az edzés során a gyermekek saját képességeiknek megfelelő nehézségű feladatokat kapnak, de rengeteg közös, csoportos feladattal is találkoznak az edzések során. Az foglalkozásokat a gyerekek igényeinek, képességeinek, valamint hangulatának megfelelően alakítjuk, hogy az 1 órás edzés kihívásokkal teli mégis siker sikerélményekben gazdag, vidám időtöltés legyen.
Mire van szükség az edzése?
A gyerekeknek kényelmes ruházatra van szükségük, valamint egy kulacsra. A mászáshoz szükséges mászócipő a mászóteremben bérelhető.

Hány éves kortól lehet jönni?
A edzésen 4 éves kortól lehet részt venni. Elsősorban ez az a kor, amikor a gyerekek képesek utasításokat követni és betartani, valamit fontosnak tartjuk, hogy képesek legyenek önállóan dolgozni (képes legyen a falon egyedül, segítség nélkül mozogni). Másodsorban fontos, hogy 1-2 edzés után a gyermek már egyedül vegyen részt az edzésen, a szülő jelenléte nélkül.

Milyen magas a fal?
A hátsó teremben található fal 3,4 m magas.

Van biztosító eszköz?
A boulder teremben nem használunk biztosító eszközt (kötelet, beülőt stb..). A teremben az esetleges sérülésektől a fal aljában elhelyezett 20 cm vastag matrac végi meg a gyerekeket. Minden új kis mászónkat megtanítjuk a fal helyes és balesetmentes használatára.

Hány fős a foglalkozás?
Az edzésen 6-7 fős csoportban dolgozunk a gyerekekkel. A csoportba járó gyerekek helye biztosított, ami azt jelenti, hogy a gyermekek mindig ugyanazokkal a gyerkőcökkel dolgoznak együtt, ami egy kis családias légkört biztosít.

Meddig tart az edzés?
Az edzés egy 1 órás foglalkozás, ami alatt szükség van a gyerekek folyamatos figyelmére. Minden edzőnk igyekszik olyan feladatokat és játékokat összeállítani a gyerkőcök számára, amik fenntartják az érdeklődésüket és figyelmüket, hogy a közös munka élmény ne pedig feladat legyen.

Bent lehet a szülő a foglalkozáson?
Fontos számunkra, hogy a gyermek biztonságban érezze magát a foglalkozásokon, amihez elengedhetetlen, hogy a szülő az első 1-2 alkalommal ott legyen és támogassa gyermekét. Az első pár alkalom után viszont megkérünk minden szülőt, hogy kint várakozzanak az edzés végéig, hogy a gyermek minden figyelmét az edzésre fordíthassa.

Hol másznak a gyerekek?
A mászóterem két mászó területtel rendelkezik. Az elől található nagy mászófal a felnőttek és a nagyobb gyerekek számára szolgál. Az óvodások a hátul található, kicsit alacsonyabb, elszigetelt teremben másznak. A hátsó teremben a vidám mesés tájat idéző mászófal egy nyugodt és kellemes környezetet biztosít az önfeledt játékhoz és falmászáshoz.