Alapozó Falmászás

Valahol el kell kezdeni! A fal/szikla/hegymászásról (nem ugyanaz:)) sokaknak az ezer méteres magasságokban egy kézzel húzódzkodó “nem normális emberek” jutnak eszükbe, de ez a sport ennél azért kicsit többról szól:). Ha érdekel, hogy miért, az érdi termünkben szombatonként 15:00-kor kezdődő Alapozó falmászás egy jó kiindulás lehet.
Bár a fél karral lógás jól néz ki, és talán néha meg is lehet a helye a sportban, valójában minden mászó arra törekszik, hogy a lehető legkevesebb energiával és a legoptimálisabb mozdulatokkal küzdjön le egy adott útvonalat. Ez az útvonal lehet egy hosszú, több tíz, vagy akár több száz méteres út, de lehet egy néhány fogásos, rövid mozdulatsor is.

A Spirit Boulder egy boulder terem, vagyis kötél nélkül, alacsony magasságban, intenzív, rövid utakat mászunk. A Boulder a mászás sprintje, olimpiai sport. A feladatunk annyi, hogy jussunk el A-ból B-be. A beszálló fogásokból indulunk és a kiszálló (TOP) fogásig megyünk. Egyszerűnek hangzik? Minden útnak van nehézsége. Hogy mitől lesz egy út nehéz? Például felénk dőlhet (negatív) a fal, kicsik lehetnek a fogások, lépésszegény lehet az út, kezdődhet túl “mélyről”, amiből nehéz lehet felállni, stb. stb…

Hogy néz ki pontosan egy boulder út, vagyis egy “boulder probléma”? Hogy érdemes lépni? Hogy érdemes fogni? Hogy érdemes helyezni a testünket? Hogy érdemes….? Ezekről mind szó esik majd az alapozó órán. Ha jobban megismernéd a boulderezést, vagy már eldöntötted, hogy ezt a sportot szeretnéd űzni, az első kezdő edzés előtt érdemes lehet eljönni erre a “gyorstalpalóra”, hogy a csoportba már a szükséges tudással felvértezve tudj csatlakozni.
Ha megjött a kedved, írj nekem a meszarostamas94@gmail.com email címre és beírlak a következő csoportba. Az alapozás 1.5-2 órás program, ára 2000Ft./fő és minimum 4 főnél indul. Ha nincs meg a létszám, az edzés csúszik egy hetet. Az órarendben mindig ki van írva, hogy az adott hét meg lesz-e tartva, csütörtökönként érdemes ránézni.