Gerincprevenciós falmászás

Gerincprevenciós falmászás
Kedves szülők! Az elmúlt 4-5 évben nem találkoztam még olyan 7-17 év közötti gyermekkel, akinek ne lett volna hanyag tartása, minimális gerincferdülése és még sorolhatnám a gerinc területén fellépő problémákat. Sok szülő magát hibáztatja, azonban ez a jelenség nem a szülőkre vezethető vissza, hanem inkább a mostani gyermekek fárasztó és túlhajszolt életmódjára. Ugyanis a gerincproblémák nem csupán a végig ült 8 órás mindennapok és a nehéz iskolatáska miatt alakul ki, hanem a pszicikai túlterheltség miatt is.

Az én módszerem alapja a törzs izmainak megerősítése, ugyanis biztos és erős ’core’ izmok nélkül nem elvárható, hogy bárki helyesen tartsa magát, pláne fiatal korban. Olyan edzéseket állítok össze, ahol az életkori sajátosságokat figyelembevéve fejlesztem a gyermekek/tinédzserek erőnlétét, állóképességét a gerinc területére fókuszálva, mindezt úgy, hogy az edzések alkalmával jólesően, fizikálisan is elfáradjanak. A saját testsúlyukat használva és néhány eszköz mellett a falmászással ötvözöm ezt a módszert, ami érdekessé és teljessé teszi a foglalkozásokat.

Várok minden gyermeket és tinédzsert a Gerincprevenciós falmászásra, ahol együtt fejlesztjük majd az egészséges gerinchez szükséges izomzatot.