Somogyi Vencel

Telefonszám: +36706133427

Email: s.vencel96@gmail.com

Kiskorom óta szinte megállás nélkül sportolok. Bármilyen sporttal találkozom, mindig örömömet lelem benne. A mászást viszonylag későn kezdtem el, de mivel rettentő sok sportági mozgásformával találkoztam, hamarabb nyerhettem betekintést a mászás csodálatos világába. A mászást sziklán kezdtem el egy gyönyörű napsütötte napon. Nem kellett pár lépés a sziklafalon egyből beleszerettem ebbe a mozgásformába is. Hihetetlenül könnyednek, fejben kitisztultnak éreztem magam a szikláról jövet. Ekkor döntöttem úgy, hogy többet szeretnék tanulni erről a sportról, tovább fejleszteni magam ahhoz, hogy még több csodálatos és tiszteletet parancsoló sziklán mászhassak. Úgy gondolom, hogy a mászás egy nagyon összetett sport, ami nemcsak a testet, hanem a lelket is edzi. Nagyon jól fejleszti az ember önismeretét, ítélőképességét, koordinációs képességeit. Gerincbántalmakra, hanyag testtartásra ez a sport kifejezetten jótékony hatású. Mindezek mellett közelebb kerülhet az ember a természettel, betekintést nyer a mászótermek baráti hangulatával, közösségével. Az edzéseken, legyen szó gyerekedzésről, nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek általánosan és sokoldalúan fejlesztő, játékos feladatokkal örömüket leljék a mászásban. Számomra fontos a mozgás, az egészség, a tanulás, ezért a két éves Sportedzői, Személyi edzői képzés befejeztével elkezdtem és 2018-ban végzem a Testnevelési Egyetem Felnőttképzési Csoport által meghirdetett Sportoktató, Sportmászó tanfolyamát.

Fenyvesi Zsolt

Telefonszám: +36203632553

Email: zsolt.fenyvesi@yahoo.ca

Testnevelő – gyógytestnevelő szakos tanár vagyok. Három lány édesapja. 2006- ban végeztem testnevelőként. A testnevelés és a sport irányába a hegymászással terelődtem. 8 évig gimnáziumi testnevelő voltam. Jelenlegi munkahelyem a Budaörsi Pedagógiai Szakszolgálat, ahol gyógytestnevelő és mozgásterapeuta vagyok. Életem a mozgás, de nem vagyok a versenyzés megszállottja. A hegymászás sokat adott az életembe. Hiszem, hogy mozgás által megélt élmények segítik a gyermekeink idegrendszeri, mentális és fizikai fejlődését. A terápia alatti koncentrált figyelem, fegyelem nagyon jól rögzült minta lesz a gyerekekben, és a terápián kívül is használatba veszi azt a képességét, hogy figyelni jó. A falmászás során pedig tisztában lesz saját önképével és határaival. Végzettségek: Alapfokú hegymászó vizsga, PTE testnevelő, TF egyetemi kiegészítő, Ipari alpinista végzettség, TF gyógytestnevelő MA, Schroth terápia 1. modul, Alapozó terápiás terapeuta

Csizovszki Orsolya

Telefonszám: +36305318740

Email: orsicsizovszki@gmail.com

Csizovszki Orsolya vagyok,Budakeszin élek a családommal ,7 éves fiammal és a férjemmel. Gyógytornászként dolgozom 10 éve egy budai kórházban, ahol többnyire különböző ízületi- és gerincbetegségekkel, mozgásszervi rehabilitációval foglalkozom. Hálás vagyok a hivatásomért, hogy a mozgással gyógyíthatok. A sport mindig része volt az életemnek. Én magam is rendszeresen mászom falat. A falmászásban azt szeretem, hogy az ember a saját határait feszegeti, le kell magát kűzdenie. Állandó fejlődésen megy keresztül testileg, lelkileg, szellemileg egyaránt. A mászás az egyetlen sport, ami közben érzem ahogy felszabadul az endorfin. Ez az a mozgásforma, amivel kiválóan kiegészíthető a klasszikus gyógytorna gerincbántalmak, tartási rendellenességek, ízületi és izombántalmak esetén. Javulnak a kognitív funkciók, a koordináció, figyelem , kialakul a helyes testkép….és a sor még rengeteg mindennel folytatható.

Farkas Panka

Telefonszám: +36307972591

Email: f.panka99@gmail.com

“In climbing you are always faced with new problems in which you must perform using intuitive movements, and then later analyze them to figure out why they work, and then learn from them.”

Wolfgang Gullich

Mindig is egy nagyon aktív gyerek voltam, ezért is van, hogy születésem óta folyamatosan sportolok valamit.

A mászással, mint sporttal, 11 évesen egy születésnapi zsúron ismerkedtem meg, és azt hiszem mondhatom, hogy szerelem volt első látásra, ami szerencsére azóta is tart😊

Nagyjából egy évvel később vettem részt az első amatőr versenyem, aztán jöttek a Magyar Kupa fordulók és külföldi amatőr versenyek. 2014-ben nyílt lehetőségem először Európa Kupán összemérni a tudásom a nemzetközi mezőnnyel. Azóta az elmúlt években rendszeres vettem részt nemzetközi versenyeken.

Azt élvezem a legjobban a mászásban, hogy sosem unalmas. Minden alkalommal újabb és újabb problémával (=mászó úttal) találom szembe magam, amikor meg kell találni a számomra kivitelezhető megoldásokat, és ha ez sikerül, az mindig hatalmas sikerélményt ad.

A mászás megtanít…

  • gondolkodni,
  • problémát megoldani,
  • ha kell elismerni a kudarcot,
  • és hogy néha a legszokatlanabb megoldások működnek a legjobban.

És ezt szeretném megmutatni az edzésre jövőknek😊

  • 2015-ben végeztem el az alapfokú sziklamászó tanfolyamot
  • 2018 szeptemberében lettem hallgató Testnevelési Egyetemen Sport- és rekreáció szervezés szakán
  • És ugyanekkor kezdem el a TE Sportmászó Sportedző képzését (OKJ) is

Találkozzunk a falon! 😉

Mészáros Tamás

Telefonszám: +36205626166

Email: meszarostamas94@gmail.com

Nem tudom, mikor voltam először falon, körülbelül 3-4 éves lehettem. Édesapám mutatta be a sportot. Mászogattunk az Oszoly, Francia-bánya, Szilvásgombóc, Róka-hegy falain, de néhány emlékem van a réges rég leégett Vertigoról is.  A szikla/falmászás egész eddigi életemen át elkísért, valamikor többé, valamikor kevésbé. Úgy gondolom, hogy a mászást mindenkinek érdemes egyszer kipróbálni. Az én célom edzéseimmel egy barátságos környezet kialakítása és egy jó start megalapozása. Seperc alatt összebarátkozunk majd a fallal és elkezdjük az elsőre lehetetlennek tűnő utak leküzdését. Várok mindenkit, aki keveset, vagy sosem mászott. Közösen rá fogunk jönni majd, hogy ez valóban mindenki sportja. 

Hívjatok / Írjatok emailt bátran, utóbbit részesítem előnyben! 🙂 A lehető leghamarabb visszaírok. 🙂

Petró Péter

Telefonszám: +36703157948

Email: petropeter1 @gmail.com

Több mint 10 éves boulder tapasztalatom van. Hobbymászóként kezdtem majd, versenyeztem is éveken keresztül. Hatodik éve aktív routesetter (mászóút-építő) vagyok, ezalatt számos teremben és versenyen is megfordultam. Versenyek koordinálásában is van tapasztalatom. Négy saját szervezésű versenyem mellett, közel egy tucat versenyen erősítettem a szervezők csapatát. Három éve tartok boulder edzéseket a teljesen kezdő szinttől versenyzői kategóriáig. Büszkén elmondhatom több mint 150 mászó lépéseit segíthettem/segíthetem és versenyzőim között többen amatőr kategóriában dobogós helyezéseket is értek el.

  • RSA routesetter képzés Az MHSSZ szervezésében meghirdetett elsőhazai útépítő tanfolyamot sikeresen teljesítettem.
  • Alapfokú sziklamászói tanfolyam
  • Tesnevelési Egyetem sportmászó edző képzés Sikeresen vizsgáztam az első új-generációs sportmászó edzők között, eredményeim a csoport legjobbjai között voltak.
A mászás (boulderezés) nagyon komplex sport, ami nem csak fizikai, hanem szellemi fejlődést is igényel. A teljes test megmozgatása mellet 100%-ban kikapcsol a hétköznapokból legyen az iskola vagy munka. Egy olyan csapatjáték, amiben a társaid segítségével egyéni teljesítményedet tudod növelni. Egy közösségi sport, mégis egyéni teljesítményekkel. Javítja a koncentrációs, koordinációs képeséget és szükség van hozzá fejlett problémamegoldó képességre és kreativitásra is. Ha még ennél is többet szeretnél megtudni a mászásról, kérlek vedd föl velem a kapcsolatot és gyere el egy edzésre 😉

Deák Ágnes

Telefonszám: +36703332155

Email: deakagi75@gmail.com

Funkcionális jógatanár és masszőr vagyok. Kiskoromtól kezdve versenyszerűen sportoltam, majd ezután egy olyan mozgásformát kerestem, amely az egészségem megőrzése mellett formában tartja testem és lelkem, hogy a mindennapi stresszes élet nehézségeire megoldást találjak. Így leltem rá a jógára. Majd többéves gyakorlás után, tanárom Vadász Ákos Tullió által kifejlesztett, a jóga alapjaira fektetett, speciális gyakorlatokból összeállított mozgásrendszer, a funkcionális jóga tanára lettem. Amely a testet fiatalosan és fájdalommentesen tartja, kortól függetlenül. Hiszem, hogy odafigyeléssel és egy kis szorgalommal megelőzhetők a komoly gerincproblémák, a meglévőkön pedig sokat lehet javítani, egy minőségibb élet elérése érdekében.

Juhász Csilla

Telefonszám: +36304722779
Email: juhasz.csilla.spirit@gmail.com

Juhász Csilla vagyok, jelenleg az Eötvös Lóránt Tudomány Egyetem tanító szakos hallgatója. A sport valamilyen formában mindig része volt az életemnek, a falmászással 2 éve ismerkedtem meg, mikor ajándékba kaptam egy napi jegyet. Elképzelésem se volt előtte, hogy mi is az a falmászás, de amint belekóstoltam magával ragadott a hangulat, ami körülveszi ezt a sportot. Meg szeretném mutatni a kisebbeknek a falmászás világát, mindezt egy játékos hangulatú óra keretében. A mókás feladatok közben észrevétlenül fog fejlődni koordinációs képességük, a falon való mászás során pedig egyensúlyérzékük és térészlelésük. Miközben a falon vannak szükségük lesz az összpontosított figyelemre és folyamatos koncentrációra, így az agytekervények is folyamatos működésben lesznek. A falon megismerhetik saját határaikat, majd megtanulják, hogyan küzdjék le azokat. Sok szeretettel várok minden kis falhódítót.

Pozderka Szilvia

Telefonszám: +36304924027

Email: pozdiszilvi@gmail.com

Pozderka Szilvia vagyok, 2015-ben végeztem gyógytornászként Szegeden. Mindidáig mozgásszervi rehabilitációval, és különböző reumatológiai betegségek kezelésével foglalkoztam. Jelenleg Budapesten dolgozok, ahol fő profilként sportsérülések gyógyítását látom el. A sportolás mindig is fontos része volt az életemnek.

Közel 3 éve ismerkedtem meg a TRX edzés módszerrel. A maga egyszerűségével nyerte el a tetszésemet, ugyanis csak egy felfüggesztett heveder és a saját testsúlyod – mint ellenállás – szükséges ahhoz, hogy a teljes testedet az optimális edzettségi szinten tudd tartani. Azóta nem csak az edzéseken, de gyógytornászként a rehabailitációban is hasznosítom. Fejleszti a relatív erőt, a koordinációt, az állóképsséget, a hajlékonyságot, valamint a tözsizmok stabilitását is.

Mint gyógytornász, fontosnak tartom, hogy a helyes testtartásért felelős izmok erősítését, fejlesztését már fiatal korban elkezdjük. A gyerekeknek a gerinctorna mellett ideális kiegészítő terápiát nyújt a falmászás. A falon végzett játékos feladatok során a gyerekek észrevétlenül fejlesztik a mozgáskoordinációjukat, problémamegoldó képességüket és a kinesztézis által szerzett ügyességüket.

Célom, hogy segítsek azokon az embereken, kiknek mozgásszervi panasza van. Továbbá ha műtét előtti-, és utáni-, vagy a sportrehabilitációban szakember segítségére van szüksége.

Várok mindenkit szeretettel, aki jó hangulatú foglalkozásokon, izgalmas gyakorlatokkal kívánja formába hozni magát!

Juhász Benjámin

“Az életben nem az a tragédia ha nem érek el a céljaid hanem az, ha nincsenek céljaid.”

Gyerekkorom óta kiemelt szerepet játszik a sport az életemben. Ebből is következett, hogy a Testnevelési Egyetemen folytattam tanulmányaimat. Több félévnyi szakmai tapasztalatszerzés után 2018-ban végeztem el a mesterképzést.

Célom az, hogy segítsek az embereknek egészségük megőrzésében és fejlesztésében, illetve egészségtudatuk kialakításában. Hiszek abban, hogy egy optimista és pozitív hozzáállással óriási eredményeket tudunk elérni.